El Govern anima a consumir producte local i apostar pels comerços de proximitat en aquestes dates festives

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç, anima la ciutadania a que aquests dies festius es faci consum del producte local i de proximitat.

La Direcció General anima a que es consumeixin els productes típics d’aquestes dates com panades, rubiols o crespells en els forns locals i tradicionals. El Govern recorda, a més, que arreu de les Illes Balears hi ha un total de 64 forns i pastisseries que tenen el distintiu de comerç emblemàtic, un reconeixement que compta ja amb 25 municipis adherits amb un total de 280 comerços d’arreu de les Illes Balears.

A més, la vicepresidència del Govern, a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de las Illes Balears (IDI), treballa des de fa més de sis anys en la promoció del pa i dels forns de les Illes a través del distintiu «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix el pa tradicional de l’industrial, i amb el qual es pretén que el consumidor identifiqui el producte amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat.

Actualment, el distintiu compta amb més de 300 establiments adherits: 234 a Mallorca, 43 a Menorca, 23 a Eivissa i 3 a Formentera. Per formar part de la marca, els forns i pastisseries han de tenir obrador i un mínim del 70 % de productes d’elaboració pròpia. A més, han d’oferir al públic almenys dues varietats de pans considerades típiques de les Illes Balears: pa pagès (blanc o moreno), pa de xeixa, llonguet, panet d’oli, galetes fortes d’Eivissa, i galeta d’oli, coc, magraneta o Viena.

El Govern considera que comprar en aquests establiments ajuda en l’economia local, en la creació de llocs de feina i en la continuïtat de la tradició. Són recursos que es queden aquí i, en molts de casos, no solament paguen al comerciant, sinó a productors locals en darrera instància. A més, és més sostenible i redueix la petjada de carboni associada als enviaments. El comerç de proximitat promou la dinamització dels nostres pobles i els nostres entorns urbans, i contribueix a fer barri i fer poble.

Tant els comerços emblemàtics com els forns adherits a «Pa d’Aquí. Forn i Tradició» es poden consultar en la web www.emblematicsbalears.es.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.