‘La Viajera’, una aposta amb personalitat a la gastronomia de Ferreries

Llorenç Allès Camps / Ferreries.  La gastronomia és aquella pràctica que et permet, assaborint un plat, viatjar en el temps i en l’espai. Una determinada recepta et pot fer retrocedir a la infància, i una altra et pot traslladar a milers de quilòmetres a través del paladar. Aquesta és l’aventura que proposa “La Viajera”, el restaurant ubicat al carrer de Dalt de Ferreries, i que està a punt de celebrar el seu primer aniversari.

L’aposta d’Omar Hernández Espigares i Veronica Bel García és introduir al poble un concepte que fins ara no s’havia provat: una cuina elaborada, “canalla” segons la defineixen ells mateixos, i que ofereix receptes que mesclen diverses cuines del món. Tocs italians, àrabs, japonesos, mexicans, menorquins, peruans… Tot és possible a la carta de “La Viajera”.

S’ubica a un local emblemàtic a Ferreries, el que va albergar el restaurant Liorna. De fet, l’edifici va ser un dels motius per a què aquesta parella es decidís a muntar el seu projecte. “Vaig quedar enamorada del local just el vaig veure”, confessa García, mentre que per a Hernández, sempre havia estat també un somni regentar-lo. I com succeeix a la vida, el tren passà, i hi pujaren convençuts, coneixedors del risc d’una aventura com aquesta però sabedors de les seves capacitats.

El principal atractiu de “La Viajera” és la seva carta. Una mescla de plats, receptes i cuines que et permet una gran varietat de sabors en un mateix espai. Han restaurat i recuperat el forn de llenya, amb el que cuinen unes pizzes ben especials, de massa una mica més gruixuda que la resta de les que es poden assaborir a Ferreries. I sobretot, s’han deixat endur pel cor. “Vam dissenyar la carta pensant en allò que ens agradava a noltros, sense analitzar si era o no una proposta comercial. Volíem cuinar allò que a noltros ens agradaria menjar a un restaurant”, expliquen. El resultat d’aquesta aposta és una cuina personal, identificable i única. Açò, a un poble petit com és Ferreries, és un repte afegit, però a poc a poc el projecte va calant. Entre els ferreriencs i ferrerienques, però sobretot també entre la gent de fora poble.

“La Viajera” s’ha convertit en un argument de pes per a descobrir racons del poble que no són els més habituals. Sortir del rodol de la plaça Espanya, pujar la costa del Carrer de Sa Creu i descobrir el carrer de Dalt, engalanat amb ramells de tot tipus, és ja de per sí una bona decisió, però si a més, tens l’oportunitat de gaudir d’una cuina especial, llavors, com deia Joaquín Sabina, ja sobren els motius.

I és que no és fàcil agafar el relleu a un projecte emblemàtic com era Liorna, però si d’alguna manera s’ha de fer és amb un concepte clar i novedós, amb un bon tracte al client i amb un producte que aposta per la qualitat, la proximitat i el poble. Un restaurant que està preparat per ser l’elecció en un dia especial, però que també s’ha dissenyat per ser el punt de trobada d’una sortida d’amics, el vermut d’un dissabte migdia o fins i tot –a l’estiu ja ho han fet- per gaudir d’una mica de música en directe.

El viatge tot just ha començat, i ho ha fet amb una bona cuina, un bon local i també una feina excel·lent a xarxes socials, on “La Viajera” s’ha consolidat com un actor amb personalitat pròpia (els trobareu a Instagram com @laviajera_menorca). La cuina d’Omar Hernández i Veronica Bel García es pot degustar al seu local, però també tenen un servei a domicili que de cada vegada fa més feina.

Si algun dia us plantejau viatjar sense agafar ni un avió ni un vaixell, us esperan a “La Viajera”.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.