L’Ajuntament de Ferreries cedeix a l’IBAVI dos solars per construir-hi una desena d’habitatges públics protegits El conseller Marí i la batlessa Joana Febrer han signat el protocol d’intencions que ha de permetre iniciar la construcció d’aquesta promoció pública l’any 2024

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la batlessa de Ferreries, Joana Febrer, han signat avui el Protocol d’intencions entre l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i el consistori per dur a terme la cessió de sòl per a la promoció d’habitatges protegits.

L’acord preveu que l’Ajuntament de Ferreries posi a disposició de l’IBAVI, a través d’una cessió gratuïta, dos solars de titularitat municipal a l’avinguda de Jaume Mascaró d’uns 180,30 m2 i 328 m2 de superfície, per destinar-los a la promoció i construcció d’habitatges protegits en règim de lloguer.

«Les polítiques d’habitatge necessiten de la implicació de tots —ha defensat el conseller Marí durant l’acte de signatura— i per això des del Govern necessitam involucrar la resta d’administracions per promoure sòl suficient per fer front al dèficit actual d’habitatge protegit a la nostra comunitat. L’Ajuntament de Ferreries així ho ha entès. Agraïm el seu compromís i que vulgui compartir aquesta responsabilitat amb l’IBAVI, posant a disposició sòl municipal per a la promoció i construcció d’habitatges protegits».

“Des de l’Ajuntament de Ferreriesestem contents amb la signatura del protocol de cessió ja que augmentar l’habitatge social a Ferreries era un dels compromisos de l’equip de govern. Estudiarem si es poden cedir menys terrenys en un futur”, ha declarat la batlessa del municipi.

Aquesta nova promoció de l’IBAVI al municipi de Ferreries s’ubicarà en una superfície total de 552 m2, amb una edificabilitat màxima de 1.041 m2. Com a màxim, disposarà de planta baixa i dos pisos, en els quals s’ubicaran entre 10 i 12 habitatges, un dels quals adaptat. Aquesta és l’estimació amb la qual treballa l’IBAVI en aquests moments. Tots els habitatges es destinaran a lloguer. El pressupost d’execució estimat està en 1,5 milions d’euros. Les obres es preveu que podrien començar l’any 2024 i tendrien una durada aproximada de vint mesos.

Les dues parcel·les on s’ubicarà aquesta nova promoció es troben situades a l’avinguda de Jaume Mascaró, núm. 32 – 34, de Ferreries. Són de titularitat municipal i l’IBAVI els destinarà a la promoció i construcció d’habitatges de protecció pública per a l’adjudicació posterior en règim de lloguer.

A través de la signatura d’aquest Protocol, l’Ajuntament de Ferreries es compromet a dur a terme totes les actuacions i els procediments administratius i adoptar els acords necessaris per posar a disposició de l’IBAVI els solars descrits.

En aquests moments, el parc d’habitatges de l’IBAVI a Ferreries està format per 24 habitatges, 23 dels quals estan llogats i un en tràmit d’adjudicar.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.