El Govern signa amb els sindicats la primera convocatòria ordinària per al reconeixement de la carrera professional per als serveis generals de la CAIB

El Govern de les Illes Balears ha signat aquest dimecres la primera convocatòria ordinària per al reconeixement del complement de la carrera professional per als empleats públics dels serveis generals de la CAIB. El passat 10 de març, la Mesa Sectorial de Serveis Generals i el Comitè Intercentres van aprovar, per unanimitat, aquest acord que permetrà publicar una convocatòria ordinària el pròxim mes d’abril.

Un dels punts més rellevants de l’acord és que s’unifica el tractament de la carrera professional del personal funcionari de carrera i laboral fix i el del personal funcionari interí i laboral temporal, tant dins el mateix grup de titulació com en diferents grups de titulació. Es calcula que podran començar a cobrar el complement o veuran incrementat el seu nivell aproximadament 3.000 empleats públics, d’un total de 5.000 i el cost total anual serà d’uns 3 milions d’euros.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assegurat que «tenim un acord de carrera que regula la progressió dels nivells lligada a la consecució d’objectius, superació de l’avaluació de l’acompliment i mèrits relatius a l’aprenentatge, la docència i la gestió del coneixement. Ja no es tracta de canvi de nivells pel simple transcurs del temps». La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, també present a la signatura ha explicat que «aquest acord mostra el signe de recuperació d’aquesta comunitat. Hem recuperat el PIB pre pandèmia i gràcies al bon comportament de la nostra economia ara és possible activar aquesta mesura». La directora de Funció Pública, Carmen Palomino, també ha estat present a l’acte celebrat a la Conselleria de Presidència. Per part dels sindicats hi han assistit CSIF, CCOO, UGT, STEI-i, USO i SINTTA.

Amb tot, s’estableixen els requisits per a la progressió, que són els següents:

a) Superació de l’avaluació de l’acompliment (360º) amb l’obtenció d’una mitjana  d’avaluacions positives per poder progressar.

b) Barem de mèrits relatius al bloc de valoració relatiu a l’aprenentatge, la docència i la gestió del coneixement. S’estableix un nombre d’hores per grups o subgrups per superar aquest bloc.

c) S’introdueix l’avaluació de l’acompliment d’objectius, que es durà a terme durant l’any 2023 i es començarà a avaluar en la convocatòria ordinària següent.

A més, es dona un nou tractament a l’homologació de carrera professional del personal que accedeix amb carrera professional reconeguda en altres administracions tant dins el mateix grup de titulació com a diferents grups de titulació, així com independentment del tipus d’ocupació i/o nomenament.

Pel que fa a la convocatòria que s’obrirà el mes d’abril, s’estableix un període transitori dels requisits per poder participar-hi. I s’estableixen diferents dates de tall per accedir-hi:

a) Les persones que el 31 de desembre de 2020 acreditaren els requisits tindran reconeixement amb efectes administratius en data 1 de gener de 2021 i econòmics en data 1 de gener de 2023.

b) Les persones que el 31 de desembre de 2021 acreditaren els requisits tindran reconeixement amb efectes administratius en data 1 de gener de 2022 i econòmics en data 1 de gener de 2023.

c) Les persones que acreditin els requisits en data 31 de desembre de 2022 tindran reconeixement amb efectes administratius i econòmics en data 1 de gener de 2023.

Taula de retribucions del complement de la carrera professional de serveis generals de la CAIB:

https://www.caib.es/sites/dadestransparencia/f/302145

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.