Xisca Benejam, alumna exemplar de l’Escola d’Adults

Com arribes a l’Escola d’adults?
Vaig arribar a l’Escola d’adults el setembre de 2004, per l’oferta de balls de saló que vam llegir al llibret de l’oferta formativa que es reparteix pel poble cada principi de curs, hi vam participar uns quants anys. Ara bé, per motius familiars de salut ho vam deixar anar. Després de quedar viuda, vaig sentir la necessitat de seguir fent coses i d’aprendre, va ser quan me vaig apuntar a Ensenyaments Inicials, ja que jo tenia molts pocs coneixements, m’ho vaig passar molt bé i vaig aprendre molt. Al cap d’uns anys, vaig passar a estudiar Català, me vaig haver d’esforçar molt, però me va il·lusionar.descobrir que ho podia fer i estava contenta dels resultats, aprendre català m’ha ajudat a expressar-me millor, a no tenir por a l’hora d’escriure, sobretot ara amb l’ús de les noves tecnologies: correus electrònics, whatsapps…

A part d’alumna, Xisca, també has fet de mestra a l’Escola d’adults.
Sí. Me van oferir de fer un taller de punt, m’agraden molt les labors. Van ser uns anys que ensenyar a fer punt me va fer sentir molt ocupada i va ser una experiència molt polida, organitzàvem una exposició a final de curs, fèiem molta feina i era preciós. Gràcies a l’organització d’aquestes exposicions, familiars meus van conèixer l’Escola d’adults i després hi van assistir, alguns fins i tot es van treure el graduat en secundària. De l’escola n’esteim molt agraïts. Els meus fills sempre em diuen: “mare no ho deixis”.

Que t’ha aportat anar a l’Escola d’adults?
L’Escola d’adults m’ha aportat el fet de trobar-me amb altra gent, de parlar, de socialitzar-me. L’Escola d’adults m’ha aportat molts coneixements, però a part d’aprendre, valor el fet de tenir el cap ocupat, tot açò m’ha ajudat molt com a persona.

Fa 10 anys que vaig a les classes d’informàtica i per jo ha estat el súmmum dels descobriments, he tingut molt bons professors, cadascú ha tingut la seva manera d’ensenyar, però de tots he après coses noves i els grups de companys han estat molt satisfactoris.

A mi l’Escola d’adults m’ha donat vida, m’ha ajudat a ser més oberta i fer-me amb la gent, m’ha donat saviesa, he après molt, he viscut moltes experiències a l’escola, ha estat fabulós, per a mi és una experiència extraordinària i la recoman.

Què diries a la gent que no coneix l’Escola d’adults?
A la gent que no coneix l’Escola d’adults li diria que vengui, que a l’escola ha de procurar fer feina al cap, que és un incentiu per sortir de casa seva i fer moltes coses. Que sortirà guanyant en tot.

Me sap greu quan veig que hi ha gent que no coneix l’Escola d’adults o li costa apropar-se a l’escola, potser els fa vergonya, potser tenen vessa, consider que fer el salt no suposa tant, l’escola ho posa tot molt planer per accedir, lament que hi hagi gent que no pugui assaborir l’oferta que fa l’escola d’adults. No saben allò que es perden, s’ha de venir a fer l’experiència d’assistir a l’Escola d’adults. Anar a l’Escola d’adults no te dona mal de caps, és un món fabulós, sobretot a una certa edat.

Detect una tendència a una “vessa social” i és una llàstima, perquè venir a fer-ne una experiència no costa res, com tot en la vida, per entendre-ho s’ha de conèixer, si no es coneix no es pot imaginar. Veniu a l’Escola d’adults!

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.