Podem demana a Defensa explicacions per negar la cessió de La Mola per homenatjar ‘El noi del sucre’

La formació política Podem considera inadmissible la negativa del Ministeri de Defensa a cedir l’ús de la fortalesa de La Mola per celebrar un acte d’homenatge a Salvador Seguí Rubinat, més conegut com ‘el noi del sucre’, assassinat a mans del Sindicato Libre.

La petició del sindicat CGT és totalment lícita i encaixa perfectament en els requisits que estipula els Estatuts del Consorci per poder cedir la instal·lació militar. Veiem amb preocupació com, un cop més, l’estament militar s’oposa a l’organització d’actes que commemoren o reivindiquen els crims patits per un determinat sector de la societat. Tampoc entenem el paper d’alts càrrecs militars a Menorca si no tenen capacitat per decidir una simple cessió d’ús.

El sindicat CGT ha dut a terme totes les passes sol·licitades i la resposta de Defensa és una autèntica contradicció, ja que a la mateixa pàgina web del Consorci hi ha una entrada específica dedicada a l’empresonament a La Mola del ‘noi del sucre’.

La figura de Salvador Seguí és un referent del moviment llibertari a Menorca i, per tant, una figura històrica destacable a l’illa, per l’onada de solidaritat que va despertar entre el moviment obrer menorquí durant el seu empresonament a La Mola.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.