La joventut recomana

DFerreries aposta per la cultura, i per açò iniciam aquesta secció on cada mes, diversos joves del nostre municipi ens faran recomanacions per llegir, escoltar i interactuar. Els hem dema-nat que ens aconsellin un llibre, un grup musical o una cançó, i una pàgina web o una aplica-ció. El nostre objectiu és donar-vos idees per a seguir gaudint de la cultura en tots els seus formats.
Si ens voleu fer arribar les vostres recomanacions, podeu enviar un correu electrònic a dfer-reries1@gmail.com.

Dan Arguimbau Díaz
11 anys – 6è primària – CEIP Santa Àgueda

Un llibre: “Adèle”, de Mr Tan. És una col·lecció de diferents llibres que tenen totas a Adèle com a protagonista. La sinopsi del primer dels llibres diu el següent: “Si és per fer enrabiar als meus pares, torturar al babau del meu moix, lluitar contra Jade i les seves amigues o trencar-li el cor a Flavio… sempre tenc idees interessants!”.

Música: Pèl de Gall. M’agraden les cançons i conec els músics. De fet, des de DFerreries afe-gim que diversos dels components del grup són ferreriencs!

Web: Youtube, perquè puc trobar-hi vídeos de moltes coses que m’agraden.

 

Abril Rotger Florit
11 anys – 6è primària – CEIP Sant Francesc d’Assís

Llibre: El zoo petrificat (Els diaris de la Cirera 1). Autor: Joris Chamblain i Aurélie Neyret. Re-comano aquest còmic perquè té una mica de misteri i és molt entretingut. M’agraden molt els dibuixos i la manera en què explica la història.

Cançó: “Photograph”, d’Ed Sheeran. Recomano aquesta cançó perquè és molt tranquil·la i et pot ajudar a relaxar-te.

Web: www.ruwix.es. Aquesta pàgina web t’explica com resoldre molts tipus de cubs de rubik. Té diferents aplicacions i simulacions de cubs. Recomano aquesta pàgina a tota aquella gent interessada en el món dels trencaclosques i jocs de lògica.

 

Berta Coll Allès
14 anys – 3r. ESO – IES Biel Martí

Llibre: “Las chicas de alambre”, de Jordi Sierra i Fabra. M’ha agradat molt perquè parla del món de la moda i de tot el que l’envolta: estereotips, pressió social, tracte d’objectes cap als/les models, etc…

Música: Recomano Oques Grasses perquè són un grup català que està aconseguint fites impor-tants. A més les seves lletres m’encanten, perquè tenen missatges molt potents però alhora són divertides.

Web/aplicació: www.acordscatala.cat. És una web i també està disponible com a aplicació, i hi figuren els acords de moltes cançons de grups catalans de diferents estils. Està molt bé per la gent a qui li agrada la música.

 

Adra Jordà Cuenca
14 anys – 3r. ESO – IES Biel Martí

Llibre: “L’evolució de la Calpurnia Tate”, de Jackqueline Kelly. Una història sobre la vida a finals del segle XIX des del punt de vista d’una filleta d’onze anys que somnia en ser científica. Recoman molt aquest llibre perquè em va encantar, és molt interessant i divertit, però tam-bé mostra les injustícies que viu la protagonista per aconseguir el seu objectiu.

Música: “Respect”, d’Aretha Franklin. Recoman aquesta cançó perquè em dóna molta energia i alegria quan l’escolt, i també pel missatge de respecte que vol transmetre.

Aplicació: Stellarium. Si t’agrada l’astronomia o t’agradaria aprendre més sobre el cel nocturn, aquesta és una bona aplicació. És un mapa del cel en temps real des del teu poble o ciutat, on pots veure les diferents constel·lacions, planetes i estrelles per identificar-los. És una guia molt completa, ja que pots triar qualsevol estrella i et donarà informació.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.