Salut recomana prevenció davant les baixes temperatures a les Illes Balears els propers dies Salut Pública ofereix recomanacions per fer front als dies de fred

Davant la baixada de temperatures que ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per als pròxims dies, la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum recomana precaució i ofereix diversos consells per tal que la població es protegeixi.

En primer lloc, es recomana a qui encara no ho hagi fet, vacunar-se contra la grip i contra la COVID-19, especialment si són persones majors de 65 anys o pateixen alguna malaltia crònica (cardiopulmonar, metabòlica i immunodeprimits).

A més, s’aconsella parar un esment especial a les persones més vulnerables al fred, com ara la gent gran, les persones amb malalties cròniques o els infants. En cas necessari, s’ha de contactar amb el seu professional sanitari.

S’ha de procurar una alimentació variada amb consum de fruites i verdures, beure aigua i begudes calentes encara que no es tengui set, i evitar consumir alcohol.

També és aconsellable vestir-se amb diverses capes de roba fina, ja que protegeixen més que una de gruixada perquè es formen càmeres d’aire aïllant entre les capes.

A la llar, si es fan servir brasers o xemeneia, s’ha de ventilar amb freqüència per evitar l’acumulació de CO₂. Ventilar la casa com a mínim dues vegades al dia, durant 15 minuts cadascuna de les vegades per assegurar la renovació de l’aire. També s’aconsella apagar les estufes elèctriques i de gas durant la nit.

A l’exterior, convé respirar pel nas i no per la boca, ja que l’aire s’escalfa en passar per les fosses nasals i així disminueix el fred que arriba als pulmons.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.