Nova convocatòria per a alumnat de 4t d’ESO per millorar l’anglès, el francès o l’alemany a l’estranger aquest estiu, durant dues setmanes i de franc Es poden presentar les sol·licituds des del 24 de febrer i fins el 17 de març de 2023

La Conselleria d’Educació i Formació Professional destina una partida de 480.000 € a finançar actuacions adreçades a l’alumnat de sisè de primària i quart d’ESO de les Illes Balears amb la finalitat de millorar la seva competència oral en llengua anglesa, francesa i alemanya. Les quatre iniciatives permetran que els alumnes es puguin formar completament de franc.

Aquesta actuació, subvencionada al 100 % per la Conselleria, permetrà que com a mínim 385 alumnes puguin millorar la seva competència oral en llengües estrangeres aquest estiu.

Per segon any consecutiu s’ofereixen a més de la llengua anglesa, programes d’immersió en llengua francesa i alemanya i es consolida la convocatòria per als alumnes de quart d’ESO, per tal de millorar la competència lingüística de la segona llengua estrangera.

En el cas de les estades a l’estranger els ajuts en espècie són per fer front als desplaçaments d’anada i tornada al lloc del curs i els trasllats de l’aeroport a l’allotjament i de l’allotjament a l’aeroport en el país de destí, el transport en el país de destí, les despeses dels tutors-acompanyants, les activitats complementàries, l’allotjament, la manutenció en règim de pensió completa, els materials pedagògics i les assegurances. Les estades tendran lloc entre l’1 de juliol i el 31 d’agost de 2023.

S’hi destina un import màxim de 480.000 euros per tal de convocar com a mínim 385 ajuts en espècie per participar en un dels següents quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres:

  • Curs intensiu d’immersió en llengua anglesa a l’estranger (Irlanda i/o Regne Unit) de 2 setmanes de durada, amb un total de 45-50 hores lectives, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2022-2023 estigui matriculat en el quart curs d’ESO en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de com a mínim 100 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 79 per a Mallorca, 9 per a Menorca i 12 per a Eivissa i Formentera.
  • Curs intensiu d’immersió en llengua francesa a l’estranger (França) de 2 setmanes de durada, amb un total de 45-50 hores lectives, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2022-2023 estigui matriculat en el quart curs d’ESO en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de com a mínim 10 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 7 per a Mallorca, 1 per a Menorca i 2 per a Eivissa i Formentera.
  • Curs intensiu d’immersió en llengua alemanya a l’estranger (Alemanya) de 2 setmanes de durada, amb un total de 45-50 hores lectives, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2022-2023 estigui matriculat en el quart curs d’ESO en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de com a mínim 25 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 19 per a Mallorca, 2 per a Menorca i 4 per a Eivissa i Formentera.
  • Curs: Millora el teu anglès a l’estiu!, d’una durada de 10 dies lectius (de dilluns a divendres en horari de 9 h a 14 h), amb un total de 50 hores de formació, entre activitats acadèmiques i lúdiques, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2022-2023 estigui matriculat en el sisè curs d’educació primària en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de, com a mínim, 250 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 197 per a Mallorca, 23 per a Menorca i 30 per a Eivissa i Formentera. Les escoles d’estiu es celebraran a Palma, Inca, Llucmajor, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa i Santa Eulària des Riu.

Ja s’ha iniciat el procediment de licitació d’aquests contractes i es preveu que a finals d’abril es puguin concretar els indrets on es faran aquestes estades i les dates concretes de realització.

Requisits de participació

En el cas de les estades a l’estranger de secundària l’alumnat ha d’haver estat escolaritzat a un centre educatiu sostingut amb fons públics de Balears, haver cursat 4rt ESO durant el curs 2022-23, haver aprovat la llengua anglesa, francesa o alemanya en cada cas i no haver estat beneficiari d’aquest programa en el curs passat. Només es pot optar a una de les tres modalitats sense possibilitat de modificació posterior.

En el cas del curs d’estiu de primària només s’ha d’acreditar haver estat escolaritzat a un centre educatiu sostingut amb fons públics de Balears el curs 2022-23 i no haver estat beneficiari de cap ajut en aquest programa el curs passat. Només es pot optar a una de les localitats oferides sense possibilitat de modificació posterior.

Els interessats han de presentar una sol·licitud de forma electrònica a través de la seu electrònica o presencialment als registres oficials.

Criteris de selecció de la convocatòria

El criteri per tal de seleccionar l’alumnat participant als cursos d’immersió lingüística a l’estranger, tant per a l’alumnat de quart d’ESO com per a l’alumnat de sisè d’educació primària, serà el criteri d’ordre numèric descendent a partir del sorteig en una plataforma digital.

El termini de presentació de les sol·licituds és del 24 de febrer de 2023 fins al 17 de març de 2023, ambdós inclosos.

Tota la informació relativa a aquesta convocatòria (resolució i annexos) està disponible per a la seva consulta en el lloc web de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

 

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.