Barra Lliure. Febrer: Còctels per combatre el fred. Per Àngel Allès Camps

Àngel Allès Camps

Setmanes fredes, dies en els que el nostre cap en cap moment pensa en còctels. O potser si. El món de la cocteleria no només es basa en l’estiu, els còctels refrescants davant el mar. També té una rama de còctels d’hivern, còctels que ens ajuden a entrar amb calor. Un exemple molt senzill seria un cafè irlandès (whiskey calent, sucre, cafè i nata).

Tot i que avui en dia els coctelers o barmans han de ser persones experimentades i formades, quan tots hem estat refredats o el fred podia amb nosaltres les mares o àvies ja ens preparaven aquests “còctels calents” com podria ser brandy calent amb mel i sucre.

El secret d’un còctel calent és molt senzill. Es tracta de canviar la manera així com utilitzem l’aigua. Quan pensem en un còctel tots pensem que l’única funció que té l’aigua és diluir el contingut, però no és així. El gel és l’aigua que s’utilitza a l’estiu, serveix per refredar el còctel. Per què no utilitzar aigua calenta en lloc de gel? Així aconseguim l’efecte invers del que cercam a l’estiu, una beguda que ens ajudi a entrar amb calor aquests dies de tant de fred.
Whiskey, brandy i ron són els destil·lats que més s’utilitzen a l’hora de fer aquests còctels calents. Ja des de fa molts anys, coctelers històrics com Jerry Thomas utilitzaven les begudes calentes per l’hivern amb el seu famós Blue Blazer.

A Menorca, de fet, fins no fa massa temps, a les cases de camp guardaven tots els culs de les ampolles i juntament amb espècies i sucre elaboraven el “calent”. Era una beguda que sempre era diferent, ja que depenien del que tenien en el moment.

Avui ens centrarem en una beguda senzilla i que ens ajudarà a entrar en calor aquests dies, el Hot Toddy. És un còctel clàssic però que poca gent coneix. Es tracta d’una mescla de Whiskey, suc de llimona, mel, aigua i espècies (normalment canyella, anís estrellat o clau).

– 50ml Whiskey
– 15ml suc de llimona
– 10ml mel
– 200ml aigua calenta
– Espècies al gust

Mesclem el whiskey, el suc de llimona i la mel fins que quedi homogeni. Després afegim l’aigua calenta i les espècies que vulguem posar-hi i ja estaria preparat.

En el lloc del whiskey es pot emprar bourbon, brandy o cognac o ron.

És una beguda calenta, per tan és recomanable beure-la acabada de fer.

Salut!

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.