Dines de carmanyola? Et donem alguns consells per fer-la saludable Per Anna Moll

Dines fora de casa o acabes la feina tard i vols tenir el dinar enllestit quan arribes a casa? Les carmanyoles podrien ser unes grans aliades per a tu.
Si has de dinar fora de casa o si dines a casa i vols tenir el dinar preparat quan arribes, les carmanyoles poden ser una gran opció per no haver de recórrer a la compra de menjar ràpid o preparat, de baixa qualitat nutricional.

Alguns consells per preparar una carmanyola saludable:
1. Escollir una mida adequada, evitar volums excessius o massa petits. Comprovar quina seria la nostra ració (omplint la carmanyola amb el que ens posaríem al plat).

2. Utilitzar carmanyoles hermètiques i tèrmiques, així augmentarem les nostres possibilitats (com per exemple sopes o cremes).

3. Cuinar per a preparar diferents carmanyoles (podem deixar preparat el dinar de diferents dies):

• Exemple 1: Cuinem unes verdures al forn. Les podem emprar per acompanyar un dia un plat de peix, un altre dia un de carn i finalment un altre dia per acompanyar un plat d’arròs.
• Exemple 2: Cuinem cigrons. Un dia els podem utilitzar per fer una amanida i un altre dia per fer cigrons saltejats amb verdures.

Errors freqüents al preparar carmanyoles:
1. Preparar carmanyoles monòtones: Molta gent cau en la monotonia quan s’ha de preparar carmanyoles per a dinar. Hi ha moltíssimes opcions diferents, us animo a fer una cerca per variar al màxim possible les vostres preparacions.

2. Optar sempre per opcions fredes: Avui en dia tenim disponibles carmanyoles hermètiques i tèrmiques que ens permeten ampliar les possibilitats que tenim de portar diferents tipus de plats. Per tant, ja no resulta impensable portar sopes, cremes, estofats, llegums… entre altres.

3. Fer menjars poc equilibrats: Per fer un plat equilibrat podem recórrer al mètode del plat.

• ½ de verdures variades.
• ¼ d’aliments proteics (carn, peix, ous i llegums).
• ¼ de farinacis: cereals (pasta, arròs…), tubercles (patata, moniato…) o llegums (cigrons, llenties…).

Exemple d’una setmana de dinar de carmanyola:
• Dilluns: Pasta tricolor amb verdures i salmó a la planxa.
• Dimarts: Curry de llenties amb verdures.
• Dimecres: Lasanya de verdures i tonyina.
• Dijous: Amanida d’arròs amb gambes i alvocat.
• Divendres: Pebres farcits de cuscús amb verdures i carn picada.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.