Menorca Preservation aconsegueix finançament del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 per reforçar L’Aliança Menorca Sense Plàstic i continuar fomentant la reducció de l’ús del plàstic a Menorca

El finançament del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 que ha atorgat a l’Aliança Menorca Sense Plàstic, encapçalada per Menorca Preservation, pemetrà continuar reforçant el Pla d’Acció per a la reducció de la contaminació per plàstics a Menorca 2030. Aquest pla defineix diverses accions dirigides a sensibilitzar, promoure i fomentar l’eliminació de l’ús de plàstics a Menorca per reduir al màxim la seva contaminació al entorn natural de l’illa.

D’aquesta manera, el finançament rebut servirà durant aquest any per treballar en 6 àmbits:

  • Informar sobre la problemàtica dels plàstics, la normativa i bones pràctiques tant pel que fa a la ciutadania com al sector empresarial.
  • Continuar impulsant la certificació Plastic Free, que consisteix en l’assessorament i distinció a les empreses i entitats que redueixen l’ús de plàstic, assegurant que es compleix la normativa vigent en matèria de residus.
  • Instal·lar deu fonts d’aigua a indrets públics amb alta afluència, reduint d’aquesta manera l’ús de bòtils d’aigua de plàstic gràcies a la instal·lació.
  • Crear una xarxa de punts de reutilització de productes de platja, com ara para-sols, jocs infantils i flotadors, perllongant el seu cicle de vida.
  • Posar en marxa una plataforma informativa sobre els recursos disponibles per a disminuir l’ús del plàstic, adreçada especialment als turistes. S’inclouran aspectes clau com ara les empreses certificades, la ubicació de les fonts, els punts de reutilització de productes platja i altra informació rellevant.
  • Reforçar el projecte d’economia circular PescART Menorca, centrat en el reciclatge de xarxes de pesca per a la seva reconversió en nous productes econòmicament viables.
  • Segons Marta Pérez, coordinadora de Plastic Free Menorca: “Rebre aquest finançament és un pas molt rellevant per la nostra Aliança, ja que ens permetrà dur a terme actuacions amb un major impacte. Esperem que la ciutadania, les empreses, les administracions locals i els visitants les rebin positivament i facin ús dels diferents recursos i serveis que els posarem a l’abast arreu de l’illa”. I matisa: “Menorca té l’oportunitat com a Reserva de Biosfera, de convertir-se en un referent en la lluita contra la contaminació per plàstics i esperem que aquestes actuacions siguin l’inici d’un treball conjunt per aconseguir-ho”.

     

    Aliança Plastic Free Menorca: junts contra la contaminació per plàstics

    L’Aliança Plastic Free Menorca va néixer, encapçalada per Menorca Preservation, el 2020 com una col·laboració entre diverses entitats de l’illa de Menorca que treballaven en l’àmbit de la contaminació per plàstics. Actualment, les entitats motores de l’Aliança son: GOB Menorca, OBSAM, Leader Illa de Menorca, 0 Plastic Menorca i Menorca Preservation. Des dels seus inicis l’Aliança s’ha marcat diferents objectius dirigits a empreses, altres entitats i ciutadania i ha cercat finançament per dur-los a terme. Aquests 2023 gràcies a la subvenció per l’impuls de l’Agenda 2030 a entitats locals del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, es podran acomplir diverses actuacions que significaran un avanç important en la reducció de l’ús del plàstic.

    Rebecca Morris, Directora de Menorca Preservation declara: “Rebre aquest finançament ens dona l’oportunitat de continuar i reforçar el treball que vam començar amb l’Aliança Menorca Sense Plàstic i estem orgullosos de formar part d’un grup d’entitats que treballa conjuntament per reduir l’impacte negatiu dels plàstics en la nostra illa”.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.