Greixera de ganyells de porc

Avui és el Darrer Dimarts, darrer dia dels Carnavals i que a la notra illa té també una gastronomia pròpia com les anades a vega per a torrar sobrassada i botifarrons, però també per a menjar les greixeres de peus de porc, de brossat i de monyaco, a més dels crespellets.

La greixera més típica d’aquest dia és la de peus de porc, però per aquells que no ens sou massa amants de les “manetes de ministre” aquí us oferim una alternativa, la greixera de ganyells de porc, que és tant o més saborosa i que de segur és una bona alternativa per aquest dia de celebració.

GREIXERA DE GANYELLS DE PORC

Ingredients: Mig quilo de formatge tendre amb sal, mig quilo de ganyells de porc, 7 ous, 5 grans d’all ben picadets, mig litre de llet, sal al gust i una pastilla de brou.

Elaboració: Bullirem els ganyells amb la pastilla de brou i un poquet de sal. Quan siguin tendres es treuen i es deixen refredar. Després els passarem per a la màquina de capolar juntament amb el formatge.

Ho posarem dins un bol fons i ho mesclarem tot amb els ous batuts, els alls picats i la llet. Quan estigui tot ben mesclat ho posarem dins una palangana alta de forma rectangular ben untada de mantega o de sèu de porc.

Quan haguem posat la pasta dins la palangana, al damunt hi posarem petites porcions de sèu i formatge ratllat.

Ho enfornam fins que quan punxem amb un escuradents ens surti ben sec.

Recepta de Margarita Juanico Marquès

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.