El SOIB concerta els serveis d’orientació per a col·lectius vulnerables, dels quals es beneficiaran 50.000 usuaris i més de 200 treballadors

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha inaugurat aquest divendres la jornada de presentació del concert dels serveis d’orientació professional amb 24 entitats del tercer sector social de les Illes Balears, que tenen solvència i trajectòries més que consolidades per afavorir la inserció laboral dels col·lectius vulnerables.

Aquesta jornada, a la qual també ha assistit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha servit, d’una banda, per posar de relleu la col·laboració pública i privada en l’àmbit de la inclusió social, i també per presentar el concert d’orientació professional a més de 200 persones, entre les quals hi han assistit representants del tercer sector, empreses que participen en processos de contractació de persones amb més dificultats d’inserció laboral, així com diversos beneficiaris de programes impulsats pel SOIB.

Precisament, també hi han assistit tècnics i responsables de diferents xarxes d’inclusió social i del tercer sector, procedents d’altres comunitats, per escoltar de primera mà l’experiència pionera de les Illes Balears i poder dissenyar polítiques similars de cara al futur.

El concert de l’orientació laboral especialitzada, una reivindicació històrica de les entitats, permetrà que les entitats del tercer sector, que fins ara s’havien de presentar a convocatòries de subvencions per oferir aquest servei, puguin donar-lo amb més estabilitat, amb condicions de més qualitat per als seus treballadors i amb una inversió per usuari més elevada, amb la qual cosa es millorarà l’atenció que s’ofereix a les persones beneficiàries.

Durant la jornada, la presidenta del Govern ha reivindicat que aquesta mesura permeti «donar estabilitat a entitats que sou un referent enorme per a la nostra societat, que seria molt pitjor sense vosaltres». Francina Armengol ha definit el tercer sector de les Illes Balears com un pol «d’innovació, humanització, rigor i capacitat de diàleg» que avui fa «que tornem a ser referents a nivell estatal» i que, a la llarga, es pugui «establir una xarxa molt més forta i molt més potent» d’atenció als col·lectius vulnerables.

Concert capdavanter a tot l’Estat

Aquest concert, capdavanter a tot l’Estat, està dotat d’un import global de més de 20,4 milions d’euros en els propers dos anys i permetrà atendre més de 10.000 persones beneficiàries. El concert és ampliable fins als propers deu anys i garanteix la continuïtat dels serveis que les entitats del tercer sector social prestaven fins ara mitjançant la presentació a convocatòries de subvencions, amb la qual cosa l’import final del concert, a final de període (2033), serà de 102 milions d’euros per cobrir 50.200 places. També aposta per professionalitzar l’orientació especialitzada, igualant a l’alça els salaris de totes les persones orientadores que treballen en les entitats socials del tercer sector.

Els col·lectius beneficiaris són set, provinents de col·lectius vulnerables, tots ells amb especials dificultats d’inserció laboral:

• Joves en risc d’exclusió social

• Persones amb discapacitat sensorial

• Persones amb discapacitat intel·lectual

• Persones amb discapacitat física

• Persones recluses i exrecluses o amb mesures alternatives

• Persones en risc d’exclusió social

• Persones amb un diagnòstic relacionat amb la salut mental

A la jornada hi han participat representants del SOIB, de les entitats signants del concert i d’empreses. S’han duit a terme, d’una banda, una taula rodona sobre la concertació de l’orientació laboral com a camí de la col·laboració dels sectors públic i privat, i, de l’altra, dos panells d’experiències sobre el procés d’orientació en primera persona i el compromís social de les empreses amb la igualtat d’oportunitats a l’ocupació. La clausura de la jornada ha estat a càrrec de la directora del SOIB, Pilar Ortiz.

Les 24 entitats que formen part del concert són:

• Amadip Esment Fundació

• Aproscom Fundació

• Associació de Mares i Pares de Persones amb Discapacitat de Balears (AMADIBA)

• Associació Pitiüsa Pro Salut Mental (APFEM)

• Associació Balear de Persones amb Discapacitat Fisica (ASPROM)

• Associació per a la salut mental Gira-Sol

• Associació pro-salut mental Estel de Llevant

• Càritas

• Casa religiosa de Palma. Congregació Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

• Centre Mater. Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia

• Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat

• Creu Roja Espanyola de les Illes Balears

• Federació PREDIF Illes Balears

• Fundació ADECCO

• Fundació ASPAS

• Fundació Deixalles Palma

• Fundació Es Garrover

• Fundació Patronat Obrer de Sant Josep

• Fundació Projecte Home Balears

• Fundació Diagrama Intervenció Psicosocial

• GREC

• Institut de Treball Social i Serveis Socials (INTRESS)

• Sociedad Cooperativa d’Iniciativa Social i Formació Ocupacional Jovent

• Treball Solidari

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.