Púding de monyaco i brossat

Bep Al·lès/Ferreries – Aquest púding o greixera de monyaco i brossat és propi de la rebosteria menorquina dels Darrers Dies, i de manera especial com a postres del Darrer Dimarts, després de la sobrassada al caliu i es servia damunt un crespellet.

Ingredients: 1 monyaco bullit o torrat, 300 g de brossat, 3 o 4 ous, 200 g de sucre, la pell d´una llimona ratllada, una mica de canyella i 1 sobre de preparat per fer flam.

Elaboració: Bullirem o torrarem el monyaco i quan sigui fred el pelarem i reservam.

Dins un ribell mesclarem el sucre amb els vermells d’ou, el sobre de flam, la canyella en pols i la ratlladura de pell de llimona.

A part pujam els blancs a punt de merenga amb un pessic de sal i reservem.

Mesclarem la polpa de monyaco amb el sucre aromatitzat i quan estigui ben lligat a poc a poc hi afegim els blancs d’ou a poc a poc i amb moviments envolvents.

Untarem un motllo amb mantega i l’espolsarem de farina. Hi posam la pasta resultant i enfornam una mitja horeta a 170 graus.

Abans de servir l’espolsam de sucre en pols o bé el podem cobrir al damunt de confitura de pruna, mores, maduixa o bé de melicotó.

Recepta del llibre Sa cuina des poble de Menorca, rebosteria i pastisseria, de Bep Al·lès Salvà©

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.