Salut ha duit a terme 140.266 actes mèdics en activitat extraordinària dins el pla de xoc per eliminar les llistes d’espera El pla especial, que encara és vigent, es va posar en marxa l’any passat amb un pressupost de 18 milions d’euros

Els professionals del Servei de Salut han duit a terme 140.266 actes mèdics en jornada extraordinària —en horari d’horabaixa— des que es va posar en marxa el pla de xoc per reduir les llistes d’espera. Segons el balanç provisional d’aquest pla especial, que encara és vigent, dels 140.266 actes mèdics realitzats d’abril a desembre de 2022, 5.170 han estat intervencions quirúrgiques, 83.813 consultes externes, 15.026 proves de gabinet i 35.647 proves radiològiques.

Aquest pla per incentivar l’activitat extraordinària dels professionals en horari d’horabaixa es va iniciar el segon trimestre de l’any passat amb un pressupost de divuit milions d’euros. Es va concebre amb l’objectiu de reduir les demores per a una intervenció quirúrgica, una consulta amb el metge o una prova diagnòstica arran que es ralentís l’activitat hospitalària programada a causa de la COVID-19.

Per hospitals i fins al mes de desembre, l’activitat ha estat la següent:

HospitalActes mèdics
Hospital Universitari Son Llàtzer33.798
Hospital Comarcal d’Inca23.921
Hospital Universitari Son Espases22.898
Hospital Can Misses22.257
Hospital de Manacor19.284
Hospital Mateu Orfila18.108
TOTAL140.266

Cal recordar que el març de l’any 2020 als hospitals del Servei de Salut es van crear circuïts dobles —respiratori i no respiratori— per aïllar els pacients amb simptomatologia de COVID-19 i evitar contagis. A més, durant els pics de les set onades pandèmiques es van reestructurar les àrees hospitalàries per reservar llits per als pacients amb COVID-19 tant a les UCI com a les plantes d’hospitalització i, per tant, es va limitar l’activitat quirúrgica a les intervencions urgents i oncològiques.

 

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.