Escola d’adults. Tomeu Salord Febrer, el porter de tardes

Des que va començar el curs, en Tomeu Salord Febrer és el porter de l’escola Castell de Santa Àgueda durant els capvespres. Per a l’Escola d’Adults, que utilitza aquestes dependències la majoria de les tardes, va ser una gran alegria quan l’Ajuntament de Ferreries ens va comunicar que comptaríem amb en Tomeu. La figura d’un bidell de tardes era esperada i desitjada, feia molta falta. Per açò mateix, la col·laboració d’aquest mes de febrer la feim dedicada a ell.

Quines tasques desenvolupes a l’escola Castell de Santa Àgueda i en concret a l’Escola d’adults, Tomeu?
Les tasques que desenvolup són: vigilar l’entrada, encendre i apagar llums, obrir les aules on hi ha d’haver classe, ara amb el fred que fa encendre les estufes una mica abans de començar les sessions, fer un poc de manteniment, aclarir el jardí, fer fotocòpies, atendre les demandes de la gent com professors, alumnes o altres, en definitiva, la meva feina és cuidar i vetllar per l’escola els capvespres.

Com te sents en aquesta feina?
Molt bé, m’agrada molt sentir-me útil i poder ajudar o servir els altres. És un sentiment que ja l’havia experimentat formant part de Creu Roja i essent voluntari de Protecció Civil. Fer accions que ajudin els altres és molt gratificant, te fa sentir bé.

Quins records tens, Tomeu, de quan vas ser alumne de l’Escola d’adults?
La veritat és que els records que tenc són molt bons. Confés que de jove vaig ser un mal estudiant i creia que no podria aprendre. Quan vaig venir a l’Escola d’Adults, per treure’m el graduat en secundària, vaig canviar la percepció que tenia de mi mateix. A l’escola vaig trobar un ambient de professors i alumnes que me va acollir, estalonar i motivar. Tenc molt bons records del professor de matemàtiques (Guillem Lluch), vaig xalar molt a les seves classes i vaig aprendre molt. També m’ho vaig passar molt bé amb les classes de naturals i socials, perquè eren assignatures que m’agradaven molt. I vaig descobrir i xalar aprenent català i anglès, assignatures que no havia estudiat mai a l’escola de primària. En definitiva, van ser uns anys d’esforç, de decobriment i de satistacció, em vaig treure el graduat en secundària i se’m van obrir moltes portes interessants, sobretot en el terreny laboral, era el meu objectiu.

Què diries a la població sobre l’Escola d’adults?
A la gent diria que venguin, que s’acostin a l’Escola d’adults, que mirin bé l’oferta formativa, que demanin si no saben què fer, que a vegades ens falten aspiracions o metes per poder-nos sentir bé. Aprendre a qualsevol edat és preciós. Sempre hi ha motius per poder aprendre i passar-ho bé. Que provin de venir a l’Escola d’adults, que els canviarà la vida.

Des de l’Escola d’Adults de Ferreries volem agrair l’aportació de Tomeu Salord. De cara a properes col·laboracions cercarem alumnes que vulguin compartir la seva experiència. Si ets alumne o has estat alumne, en algun moment, de l’Escola d’adults i vols donar la teva opinió, esperam la teva col·laboració. Per contactar amb l’Escola d’adults de Ferreries: 659 959 878, escolaadults.ferreries@gmail.com. Recordau: aprendre t’obre noves portes!

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.