Tot un any de vitalitat al Club de Jubilats de Ferreries L’entitat és una de les més actives del municipi, amb una gran diversitat d’activitats que impliquen a una gran quantitat de persones

Llorenç Allès Camps / Ferreries.  Ferreries és tradicionalment un poble amb un gran teixit social. Són molts els veïns i veïnes del poble que estan vinculats a alguna entitat o associació. Una de les més actives del municipi és el Club de Jubilats, que té 680 socis. L’any 2021 (darrera data amb xifres oficials), a Ferreries hi havia 796 persones amb més de 65 anys, que podríem fixar (encara) com el moment més propici per a la jubilació. Totes aquestes persones estan convidades a participar a les moltes i diverses activitats que organitza el Club, una associació dinàmica i amb moltes ganes de fer cosa. Per a comprovar-ho, és suficient veure la memòria d’allò més destacat que l’entitat va organitzar l’any passat.

DFerreries es proposa des d’aquest mes dedicar un espai mensual a recollir les activitats del Club de Jubilats. Per què? Perquè són una part molt important del municipi, perquè són persones amb una gran vitalitat i perquè apostam per un poble viu, actiu i amb ganes de fer coses. I aplaudim a totes aquelles persones i entitats que ajuden a que açò sigui possible.

Per començar, us mostram un resum (ha de ser un resum, perquè incloure-ho tot és impossible) de les activitats que el Club va organitzar l’any passat.

Començam per les excursions. Dins l’any passat, el Club va organitzar sortides al Fort Marlborough (hi van participar 59 persones), al Pati de Sa Lluna, al Llatzaret, Monte Toro o a S’Hort den Pere (Alaior), entre altres. Fins i tot es va organitzar un viatge més enllà de Menorca, i un grup de 20 socis i sòcies del Club de Ferreries van participar a una sortida a Andalússia juntament amb altres persones de la Federació de Jubilats de Menorca.

Xerrant d’excursions, és molt destacable la iniciativa d’un grup de socis que cada dijous, si el temps ho permet, realitzen excursions a peu per Menorca. La seva vitalitat i les ganes de conèixer món i fer salut tot caminant són un exemple per a tot Ferreries. De fet, a partir d’aquest nombre de DFerreries, incloem cada mes una recomanació d’una de les seves sortides.

Parlem ara de les activitats per a socis que han organitzat per al curs 2022-23. 48 persones estan apuntades a ioga, 39 a gimnàstica, 10 parelles aprenen balls de saló, 19 persones assisteixen a ball en línia amb Perea, i 21 amb Luci. L’entitat compta també amb un grup de cantaires, que l’any passat van oferir una actuació fantàstica al local del Club.

I un dels clàssics de l’entitat és l’homenatge a les persones majors de 85 anys. El 2022, els homenatjats foren Pere Allès Morlà, Juan Pons Janer, Pilar Llufriu Cardona, Pere Al·lès Moll, Juan Pons Pons, Nicolás Marquès Melià, Antonio Marquès Morlà, Margarita Florit Mercadal, Catalina Allès Capó, Lorenzo Febrer Janer, Isabel Bagur Febrer, Maria Florit Florit, Bartolomé Coll Gomila, Teresa Rotger Pons, José Coll Pons, Remedios Coll Pons i Francisco Arjona Quintana.

Seguint amb els homenatges, es va reconèixer als matrimonis que el 2022 van celebrar les Noces d’Or. Aquests foren Antonio Gil Ortiz i Ana Peñalver Romero, Francisco Martí Febrer i Eulalia Pons Florit, José Pons Barber i Juana Carreras Febrer, Francisco Allés Seguí i Juana Sales Camps, Jaime Seguí Pelegrí i Àgueda Coll Coll, i Juan Triay Vidal i Catalina Janer Martí.

Altres activitats destacades van ser les Festes de Carnaval, celebrades amb alegria i gens de vergonya, la Paella Solidària que va aconseguir recaptar 705 euros per a la parròquia de Ferreries, les Porquetjades celebrades a l’Hotel Sagitario de Ciutadella, el bon paper fet al Campionat de Menorca de Jocs de Taula (amb el primer lloc a la competició de truc per part de Joan Melià i Toni Coll), la participació a Ferreries Floreix, la Xocolatada de Sant Bartomeu, amb la presència de 140 persones, la Bunyolada de Tots Sants o les activitats de Nadal.

És impossible recollir totes les activitats, però us en deixam una mostra fotogràfica.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.