La Trail dels Fars acull 750 participants per a la seva desena edició La primera prova de l'edició de 2023 de la lliga Illa dels Trails compta amb tres distàncies que es disputaran íntegrament demà diumenge

La Illa dels Trails obre la seva tercera edició aquest diumenge amb la disputa de la desena edició de la Trail dels Fars. La carrera, que s’ha presentat aquest divendres en el renovat saló gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella, reunirà més de 750 participants repartits en les seves tres distàncies de 46KM, 21KM i 12KM amb arribada compartida en la Piscina Municipal de Ciutadella. Serà el primer pas de la lliga que aquest 2023 comptarà amb tres proves més, Trail del Nord l’1 d’abril, Trail dels Fars Nocturna el 16 de setembre i la October Trail del 21 d’octubre. L’esdeveniment compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha presidit la presentació d’una Trail dels Fars especial que arriba a la seva desena edició consolidada com una de les propostes més importants i concorregudes del calendari d’esdeveniments esportius d’inici d’any a Balears. A més, més de la meitat dels 750 participants provenen de fora de Menorca, col·locant-se com un esdeveniment desestacionalizador i que potencia la marca de Menorca Esportiva durant els 365 dies de l’any. Al costat de Gomila han participat en l’acte la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Ciutadella, Sandra Moll, la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, i els organitzadors Guiem Bosch i Toni Capó.

L’esdeveniment ha arrencat avui dissabte amb el lliurament dels últims dorsals en el Poliesportiu Municipal de Ciutadella de les 16.30 a les 20 hores. Demà diumenge tindrà lloc la carrera amb les tres sortides previstes per a les 8.00 en el cas dels 46KM que arrencaran al Faro de Cavalleria, a les 10.30 per als 21KM que començaran en La Vall i a les 12, quan es doni el tret de sortida dels 12KM en el Camí de Son Morell. La meta s’instal·larà al carrer de la Piscina Municipal de Ciutadella.

La prova, que des de fa anys està realitzant una evolució amb elements que minimitzin l’impacte de l’esdeveniment en el mitjà, continua apostant per l’ús de vehicles elèctrics, la reducció de l’ús del plàstics d’un sol dia, incrementant les accions lligades a la gestió dels residus, i fent la prova més inclusiva a partir de l’adaptació d’alguns trams per a persones amb mobilitat reduïda, obrint-los la possibilitat de participar i gaudir de la carrera.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.