Arranca la vuitena edició del programa d’excursions “Som Talaiòtics?” 2023

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca, juntament amb el GOB Menorca i Amics del Museu de Menorca, dona un nou impuls al programa d’excursions “Som Talaiòtics?” amb l’objectiu de continuar amb la difusió de la candidatura de Menorca Talaiòtica entre la població de l’illa. Per primer cop, enguany es comptarà amb la col·laboració puntual de l’Associació de Persones Sordes de Menorca (ASSORME), que en algunes de les visites oferirà traducció simultània en llenguatge de signes.

La primera excursió serà el diumenge 12 de febrer a Torretrencada (Ciutadella), un assentament talaiòtic que destaca per la seva espectacular taula. Partint des de Ferreries, es passarà pel Barranc d’Algendar, i s’arribarà a Torretrencada. Allà, un parell d’arqueòlogues faran una explicació guiada al jaciment. En aquesta excursió hi haurà acompanyament d’ASSORME, tant a la ruta com a la visita guiada, i es comptarà amb una traducció simultània en llenguatge de signes.

Els excursionistes de “Som Talaiòtics?” podran conèixer en què consisteix i com s’articulen els components o àrees territorials de la candidatura. La relació dels talaiòtics amb els astres, l’agricultura, la mort o l’arquitectura completaran un viatge fascinant a l’extraordinari patrimoni que ens van llegar.

El programa “Som Talaiòtics?” és una eina fonamental per donar a conèixer la candidatura de Menorca Talaiòtica, sobretot enguany, que al mes de setembre el Comitè de Patrimoni Mundial prendrà una decisió sobre la inscripció d’aquesta candidatura a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El cost d’aquesta activitat és assumit pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca. Les places són limitades i cal apuntar-s’hi amb uns dies d’antelació aquí  o trucant al 971 35 07 62. Els interessats rebran un correu amb informació sobre el punt de partida i l’hora de trobada.

En tots els casos, les excursions impliquen una caminada de pocs quilòmetres com a complement a la visita del jaciment. Pel que fa a les excursions que disposen de servei d’autobús per tornar al punt de partida, té un cost d’entre 4 i 6 euros per persona i s’ha de pagar en el mateix moment d’agafar-lo.

Les excursions programades són les següents:

  • Diumenge, 12 de febrer: visita a Torretrencada. Servei de bus. Component 1.
  • Diumenge, 5 de març: visita a Rafal Rubí. Servei de bus. Component 6.
  • Diumenge, 2 d’abril: visita a Sant Agustí. Component 4.
  • Diumenge, 7 de maig: visita a Calescoves i Castellàs des Caparrot de Forma. Component 6.
  • Dissabte, 3 de juny: visita nocturna a Cala Morell. Servei de bus.
  • Dissabte, 2 de setembre: visita nocturna a Torralba d’en Salort. Servei de bus. Component 6.
  • Diumenge, 1 d’octubre: visita a Trepucó, Cornia Nou i Santa Anna. Component 6 i 7.
  • Diumenge, 5 de novembre: visita a Son Catlar. Servei de bus. Component 2.
  • Diumenge, 3 de desembre: visita a Torrellisar Vell i So na Caçana. Servei de bus. Component 6.
Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.