AMIC-Ficcions aconsegueix una participació històrica amb 5.336 alumnes inscrits, 437 de les Balears  El Col·legi Concertat Sant Josep de Maó és el centre més participatiu amb 72 inscrits

AMIC-Ficcions està de celebració. El concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha arribat en la seva 15a edició al seu rècord de participació amb un total de 5.336 alumnes registrats de 350 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Andorra. Amb 843 participants més respecte a l’any passat, la participació ha incrementat un 19%.

Concretament, a les Illes Balears participen un total de 437 alumnes inscrits de 44 centres educatius. El Col·legi Concertat Sant Josep de Maó és el centre més participatiu de les illes amb 72 inscrits.

Mallorca és l’illa del territori més participativa amb 201 joves de 32 instituts, seguida de Menorca amb 121 inscrits de 6 escoles i; per últim, Eivissa amb 115 inscrits de 6 centres educatius diferents.

Distribució de la resta de participants
De Catalunya participen a AMIC-Ficcions un total de 3.629 joves, 527 alumnes més que l’any passat. Si ho desglossem per demarcacions; Barcelona, continua sent la zona on més estudiants participen, arribant als 2.388 alumnes; seguit de Tarragona amb 519, Girona amb 452 i Lleida amb 270.

Al País Valencià amb 1.205 estudiants, 412 joves més que en l’edició anterior, destaquen els 680 alumnes que s’han inscrit d’Alacant, 233 de Castelló i 292 de València.

També, s’han unit al concurs literari 63 alumnes d’Aragó: 29 estudiants de Terol, 14 d’Osca i la incorporació de 20 estudiants de Saragossa, consolidant la presència d’estudiants d’aquesta comunitat autònoma al concurs. Enguany també s’ha sumat a l’aventura de crear històries un centre d’Andorra amb un total de 2 alumnes inscrits.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 3 d’octubre i s’han tancat aquest 31 de gener amb més de 2.500 històries publicades. A través de la pàgina web www.amicficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants.

El funcionament
El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la: Nosaltres a la lluna d’Alice Kellen, Ciutats de Fum de Joana Marcús, Jaufré (anònim), El que penso (sobre tot) de Jordi Sierra i Fabra i Terres mortes de Núria Bendicho Giró. Els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final
Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. Durant la segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, llibre electrònic o Smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies i illes sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Anteriors edicions
En la darrera edició van participar-hi més de 4.493 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Catalunya del Nord, provinents de 284 centres educatius diferents.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.