La Primitiva deixa 36.727.724,49€ a Ciutadella

Bep Al·lès / Ciutadella.  El sorteig de la Loteria Primitiva del passat dia 7 de gener va deixar a Ciutadella el premi més gran que mai s’ha donat a Menorca, i també un dels més grans d’aquesta modalitat a l’estat espanyol, amb un total de 36.727.724,49€ a una butlleta amb 6 encerts més el reintegra emès a Loteries Ciutadella, de la plaça des Pins, que un dia abans havia repartit dos dècims, escollits per Victoria, del segon premi de la loteria coneguda com “El Niño” amb el número 72.289, agraciats cadascun amb 75.000 euros.

Segons ens han pogut explicar, el premi extraordinari de La Primitiva ha estat per a un client habitual, de Ciutadella, pel que presumiblement la pluja de milions s’invertirà al poble.

Loteries Ciutadella, està regentada pels ferreriencs Josep Martí Allès i Victoria Sacoto, que són també els propietaris de Loteries Ferreries, negoci que regenta en segona generació Josep Martí, i que va iniciar el seu pare fa més de 50 anys i des de 2019 estan també a Ciutadella, on va adquirir la llicència per a la venda de loteria.

Pel que fa a la loteria de Nadal, el sorteig més important i tradicional, Josep i Victòria ens expliquen que bona part dels dècims de Nadal que es venen a l’administració de Ciutadella, molt més que a Ferreries, ha estat la venda d’estiu, que al llarg de 2021 i de manera especial 2022 va pujar bastant per mor del turista nacional, que sol comprar dècims dels llocs on viatja o passa les vacances. És per açò que la campanya d’estiu ha estat més forta que la d’hivern, mentres que els clients habituals són aquells que setmana rera setmana juguen als sorteigs de La Primitiva, la Bono Loto i l’Euromillons, molts d’ells amb una aposta per cada modalitat, com també hi ha aquells que solen jugar a la loteria dels dijous i no tant a la dels dissabtes quan el dècim val 15 euros. Si bé Josep en recalca que on més es juga és a La Primitiva, que va ser el primer joc d’aquesta modalitat a l’Estat espanyol.

Josep i Victòria ens expliquen que hi ha molta gent que es creu que les administracions de loteria tenen un tant per cent damunt els premis que han donat al seu establiment, cosa que no és cert, ja que només tenen els pocs cèntims de comissió sobre cada euro venut i que de de fa 19 anys no se’ls hi pugen les comissions per part de l’Estat, cosa que ha implicat que les administracions de loteria es mobilitzessin, per augmentar aquestes aportacions. Com exemple ens explica Josep, de cada euro jugat, la nostra comissió és de 5 cèntims, i guanyam 0,055 euros i malgrat les reivindicacions la pujada ha estat de menys de 6 cèntims, xifra que ni s’adapta ni al nivell de vida ni a les despeses actuals, pel que segueixen en negociacions.

Açò vol dir que del premi atorgat de 36,7 milions d’euros, ells n’han rebut com a venedors 0,055 euros, però el més important, diuen, és que la nostra labor és la de vendre il·lusió, i la major satisfacció que et pots endur és quan un client teu reb un gran premi, que per altra banda també és cert que anima les vendes i dona renom a l’establiment.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.