Escola d’adults, professors i cursos (1)

Us presentam uns quants professors que donen cursos a l’Escola d’adults de Ferreries durant el curs acadèmic 2022-2023. Hi falten les professores d’idiomes, les presentarem el mes que ve. Posam entre cometes les paraules i reflexions que ens fan arribar els professors: 

Kika Triay Pallicer, professora dels Tallers de Memòria Activa, Informàtica 1 i 2 i Català B1/B2.

Na Kika s’estrena aquest curs acadèmic com a professora de les assignatures d’Informàtica, Català B1/B2 i Taller de memòria, anys anteriors ja havia estat docent de l’Escola d’adults de Ferreries, però amb cursos referents a la fotografia, afició que domina amb gust. Na Kika diu: 

“Treballar a l’Escola d’adults significa facilitar nous coneixements als alumnes durant el seu procés d’aprenentatge. Procés que és moltes vegades bidireccional, ja que els docents també aprenem dels nostres alumnes.“

Puri Mira Sales, professora de Català Bàsic (català per a no catalanoparlants),  dona classes a l’Escola d’Adults des Migjorn Gran des del 2005 i a Ferreries des del 2015.

“Fer classes per a adults és molt gratifcant: els alumnes venen motivats i amb ganes d’aprendre, i a l’escola d’adults hi troben un espai de relació amb altres persones en el qual comparteixen també els seus propis coneixements i experiències de vida, i que també m’omplen a mi com a professional i persona.”

Esperança Pallicer Pons, professora del taller d’Scrapbooking

“La meva experiència a l’Escola d’Adults de Ferreries és doble: com a alumna i com a professora del curs d’Scrapbooking. I, he de dir, que hi ha una cosa en comú en les dues experiències: les ganes de seguir aprenent coses noves sempre, la curiositat i la creativitat que ens fan viure amb més alegria i ganes de fer coses.

Sempre que he decidit participar en cursos com a alumna he cercat ampliar coneixements però, sobretot, mantenir viva la flama de les ganes d’aprendre. Tant si era anglès o català, fotografia amb mòbil o ara història de Menorca, més enllà dels continguts m’ha agradat endur-me aquelles ganes de no aturar de conèixer coses noves. I he valorat molt l’entusiasme i la il·lusió de transmetre cada contingut dels professors.

Com a professora, tots els grups que he tingut (i ja són 14) m’han aportat tant o més del que jo he pogut aportar a les meves alumnes. He intentat compartir el que sé fer i transmetre la creativitat, les ganes de provar coses noves, les maneres de resoldre contratemps en els nostres projectes. És ver que sempre han fet projectes ben polits, però el que a mi m’ha donat  força per fer curs rere curs és el repte de fer coses noves i ajudar les alumnes a animar-se a anar creant els seus projectes. I la il·lusió davant el material abans de començar una peça nova.

Pens que l’Escola d’Adults de Ferreries és molt més que unes classes on anam a seure i aprendre coses concretes. És una forma de créixer, d’ampliar les nostres ments, de practicar les nostres destreses i aprendre’n de noves. És obrir-nos nous camins, en la nostra formació i també en noltros mateixes com a persones. Perquè, com diuen, mai és tard per aprendre. “

Marc Pallicer Benejam, professor del curs d’Història de Menorca. 

“Repte i il·lusió! Aquestes són les paraules que millor defineixen la meva experiència a l’Escola d’adults de Ferreries. I és que d’ençà que el 2004 impartesc el curs d’Història de Menorca a Ciutadella i sempre amb bona acollida, em va fer il·lusió provar si a altres pobles tindria acceptació. I ves per on, hem començat per Ferreries! La veritat és que per ara tenc un grup de gent ben polit que em fan xalar i esper que sigui el principi d’una llarga relació.”

Paquita Serra Huguet, 30 anys de costurera i des de fa 6 cursos professora del taller de  Costura a l’Escola d’adults de Ferreries.

“Entre fils i agulles a tots els grups que he tingut de costura s’ha creat una molt bona sintonia, les alumnes sempre s’ajuden unes a altres, es deixen material i es crea un bon clima de companyonia. Els resultats no poden ser més satisfactoris, creacions precioses: bosses, peces de roba, arranjaments, pràcticament tot allò que es proposen les alumnes es fa. Personalment en moments difícils les alumnes han demostrat cap a mi una gran comprensió i el taller de costura ha estat i és terapèutic en molts sentits.”

Clara Servera Barber, professora del curs Disseny d’habitatges 

“Quan em van telefonar des de l’Escola d’Adults per preguntar-me si volia fer un curs relacionat amb el món de l’interiorisme, vaig respondre que sí sense pensar-m’ho. M’apassiona ensenyar i compartir coneixements i per açò vaig pensar que podria ser una molt bona experiència tant a nivell personal com professional. I així ha estat. Impartir aquest curset intensiu d’interiorisme, enfocat al disseny d’habitatges, està essent una experiència molt bona i gratificant. Per a mi, el més important és veure com he transmès aquesta passió per dissenyar i crear als alumnes.”

Joan Moll i Mariluz Moll, professors de Balls de Saló

“Ensenyar a ballar és molt gratificant, els alumnes venen amb il·lusió d’aprendre i de passar-ho bé. Aquella estoneta dels divendres és per esplaiar, per moure el cos, per aprendre, per fer grup, per riure. La major satisfacció, com a professors, és veure l’evolució dels alumnes, del seu aprenentatge, acompanyar-los des dels primers passos i ritmes, que són moltes vegades amb indecisió de com moure els peus, i és ben natural, a notar amb ells més desimboltura. Per a nosaltres és molt polit veure com les parelles de ball avancen, com amb un curs o dos ja van ben balders, és un gust acompanyar a parelles que no sabien ballar i veure’ls com amb el temps canvien, ser testimonis d’aquests canvis no té preu.”

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.