Els reptes del camp de Menorca

 

Aquest mes d’octubre hem entrevistat a nen Xec Truyol, president de la Cooperativa Sant Bartomeu i ens ha parlat sobre com veu ell la situació del camp i dels pagesos a dia d’avui. El que és cert és que els reptes actuals de la pagesia no són aliens als menorquins, el que passa és que poques vegades s’ha donat la circumstància de que coincideixin en el temps: pujada del preu dels adobs, del gasoil, dels pinsos, de l’electricitat, producció de la llet per davall del seu preu de cost…i l’amenaça constant de que els propietaris puguin vendre els llocs a inversors de fora, especialment francesos, que només estan interessats en les cases per fer-hi agroturisme i no en la producció agrària i la ramaderia.

Certament aquesta situació ens afecta a tost els consumidors de producte local que som la majoria de menorquins. Almenys hi ha una bona notícia i és la que fa referència a l’alta producció de formatge i la seva varietat i qualitat; ara només fa falta que els formatgers no es trepitgin la cua uns amb els altres i hi hagi una guerra de preus (com bé senyala Truyol) i puguin conviure tots en el mercat. Cal que els propietaris facin feina al costat dels pagesos per poder valorar l’esforç que es fa i invertir en els llocs, que és la única manera de sobreviure avui per avui.

Tanmateix els menorquins som de nissaga valenta, sabem aixecar-nos després d’una caiguda i tenim ànima emprenedora. Amb l’únic que no ens podem enfrontar és amb la climatologia, però pel demés som gent de la terra i ens devem a ella, tant de bo, superem les dificultats i reviscolem.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.