El Govern aportarà als consells insulars el finançament més alt amb un augment del 28,8 % per al 2023 En el cas del Consell de Menorca s'incrementa fins a 71,5 milions (15,9 més)

El Govern de les Illes Balears preveu aportar als consells insulars el volum de finançament més alt fins ara a través del proper projecte de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per al 2023, amb un augment global del 28,8 % respecte de l’any 2022. L’increment conjunt serà de gairebé 124 milions d’euros, fins a assolir un nou màxim de 553 milions d’euros, si s’aproven els pressuposts de la CAIB del 2023.

Aquesta aportació més gran als consells a través dels pressuposts autonòmics suposarà per al Consell Insular de Mallorca assolir un finançament de 392,4 milions d’euros, amb un increment de 87,9 milions respecte del 2022. En el cas del Consell Insular d’Eivissa, ascendeix a 77,8 milions (17,2 milions més que enguany); el Consell Insular de Menorca augmenta fins a 71,5 milions (15,9 més), i el Consell Insular de Formentera s’incrementa fins a situar-se en 11,4 milions d’euros (2,5 milions més que enguany).

En conjunt, aquesta millora en l’aportació de la Comunitat Autònoma per al 2023 representa un increment de prop del 104 % respecte del finançament que varen rebre els consells l’any 2015, i suma per a l’any vinent quasi 283 milions més que aquell exercici, en què el finançament aportat a les institucions insulars era de 270,4 milions.

Les dades que s’avancen avui són les transferències de la Llei 3/2014, de finançament dels consells, a partir de la previsió d’ingressos no financers i de recursos liquidats del 2021. Aquest augment del finançament permetrà que els consells puguin desenvolupar més polítiques socials i econòmiques i desplegar actuacions que permetran fer front a una etapa marcada per la inflació i les conseqüències de la invasió russa a Ucraïna. El Govern, amb aquests recursos, reforça la capacitat financera dels consells i les polítiques que duen a terme.

Aquest increment ha estat comunicat personalment aquest divendres, a la seu de cada consell insular, per la presidenta del Govern, Francina Armengol, al president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí; per la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, a la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera; pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, a la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, a la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan.

Durant el mes d’octubre, la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors trametrà les respectives comunicacions, un cop aprovat el sostre de despesa al Parlament de les Illes Balears.

Amb aquest augment del finançament, el Govern de les Illes Balears reforça i dona continuïtat a altres mesures de col·laboració i suport a les institucions insulars adoptades enguany, principalment en recursos per finançar línies d’ajuts a empreses i autònoms i en aportacions en matèria de transport, mesures destinades a pal·liar els efectes que la invasió russa a Ucraïna pugui tenir en les economies domèstiques.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.