Líthica presenta el ritme més femení Arriba el concert 'Bach to Beach!' als Fosquets de Líthica

El pianista i director del Festival Bachcelona, Daniel Tarrida i la soprano Carine Tinney

Miriam Triay / Ciutadella – Seguint amb la programació d’aquests Fosquets de Líthica tan aclamats, i després d’encetar el cinema a la fresca amb la projecció del film ‘Toscana’, de l’actor i director valencià, Pau Durà; aquest dimecres, 20 de juliol, arriba el ‘Bach to Beach!’ a les Pedreres de s’Hostal de Líthica, gràcies a la col·laboració amb el reconegut Festival Bachcelona.

L’espectacle ‘Bach to Beach!’, comptarà amb el duo format pel pianista català i, també director del Festival Bachcelona, Daniel Tarrida, i la soprano escocesa, Carine Tinney. Gràcies a aquest concert, el cant i la música clàssiques abraçaran les pedreres de Líthica amb una posada en escena molt femenina, ressaltant i ubicant en el nostre imaginari col·lectiu, a diverses músiques que, encara avui en dia, es desconeixen.

Es tracta d’un viatge per les creacions de dones compositores com Sophia Maria Westenholz (1759-1838), pianista, cantant i pedagoga i Louise Reichardt (1779-1826), neta i filla de compositors que estaven al servei de Frederic el Gran de Prússia. a dintre del classicisme; passant pel romanticisme de Fanny Hensel (1805-1847), la germana gran del Felix Mendelssohn i Clara Wieck (1819-1896), la virtuosa pianista, esposa de Robert Schumann; per concloure amb el postromanticisme d’Irène Poldowski (1879-1932), filla del violinista i compositor polonès Henryk Wieniawski i Amy Beach (1867-1944), la primera pianista concertista que va ser reconeguda com a tal als Estats Units. Totes elles, i tot i ser músiques virtuoses en el seu moment, eren desconegudes, anònimes, i, és més, actualment encara les hem de situar esmentant a un home al costat, per entendre la rellevància del seu origen i trajectòria.

Tanmateix, i si ens centram en el fet que es tracta d’una actuació situada a dintre del marc del reconegut Festival Bachcelona, tot i presentar la música clàssica dels segles XVIII, XIX i principis del XX a través d’una mirada femenina, també apareixeran peces dels músics de renom, J.S.Bach i Robert Schumann. Aquestes no són peces qualsevol, sinó que són obres creades per dedicar a les seves respectives esposes. Així, d’alguna manera, es manté aquesta voluntat de crear un ambient femení, que acompanyi al públic i trenqui barreres encara presents en el coneixement social.

Els dos artistes que ens acompanyaran, i com explica la cap de cultura de Líthica-Ses Pedreres de s’Hostal, Anna Bagur, “són especialistes en el cant de lied (cançó per a veu i piano) i així ho testimonien llurs carreres artístiques”. És per açò que ‘Bach to Beach!’ promet un espectacle a duet molt adient per als amants d’aquest gènere que, a més, estan disposats a embarcar-se en un recorregut històric per la música femenina, i amb l’afegitó de poder-ho gaudir en un espai tan especial, natural i harmònic, com és Líthica. Així que, ja ho sabeu, dimecres que ve a les 21 h, us espera aquest concert de música clàssica en nom de dona. Les entrades les podeu obtenir a través de codetickets.com o la taquilla del mateix espai, Líthica.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.