Ferreries suma tres establiments més al catàleg d’Emblemàtics Balears Ferreries compta així, amb onze establiments al catàleg

Maria Gener Artesania

El municipi de Ferreries adhereix tres comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). Així, Ferreries compta a partir d’ara amb onze establiments emblemàtics.

Els nous establiments que es sumen al catàleg d’Emblemàtics Balears són:

Ca na Clara (alimentació): arrelat.
Maria Janer Artesania (artesania): arrelat.
Sa Llibreria (llibreria, papereria i juguetes): arrelat amb història

Ca na Clara
Ca na Clara
Maria Janer Artesania
Maria Janer Artesania
Sa Llibreria
Sa Llibreria

Els establiments que ja formaven part d’aquest catàleg són:

– Ca na Genera (roba i sabates): amb història i patrimoni.
– Can Doblas (fabricació d’avarques): arrelat.
– Carnisseria Barber (carnisseria): arrelat amb història.
– Cas Sastre Cardona (teixits, merceria, roba i complements): amb història i patrimoni.
– Cas Xifoner (fabricació i distribució de begudes carbòniques): emblemàtic.
– Mobles Allès (producció i distribució de mobles): amb història.
– Núria Deyà Joieria Artesana (joieria artesana): arrelat.
– Pastisseria Lluís Febrer (forn i pastisseria): arrelat amb història.

D’aquesta manera, Menorca suma un total de 35 comerços catalogats entre els municipis de Ferreries (11), Maó (19) i Alaior (5). Pel que fa al total de Balears, hi ha divuit municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 159 establiments adherits a Emblemàtics Balears.

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix a partir de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

 

 

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.