Els Nòmades, guardonats del Festival Musical Talent Jove, actuaran com a banda telonera al concert de Pèl de Gall Aquest dissabte el grup emergent actuarà a la Sala Multifuncional d’Es Mercadal a les 22 hores, prèviament a Pèl de Gall

Els Nòmades

Marina Vargas Tur / Ciutadella – Menys d’un any de vida i una gran carrera professional per endavant. Així ho mostra la repercussió que els joves d’entre 16 i 19 anys han rebut els darrers mesos a Menorca.  El passat març, van ser proclamats guanyadors del Festival Musical Talent Jove, i ara, preparen amb il·lusió el concert de dissabte, on compartiran l’escenari de la Sala Multifuncional d’Es Mercadal amb Pèl de Gall, un dels grups menorquins de rock català més escoltats del moment, que convida al grup emergent a una vetllada que preveu esgotar les entrades a la taquilla. Avui, visitem l’estudi dels més joves, on na Judit Puig (líder i bateria) i en Jose Luis Vecillas (guitarrista) ens expliquen algunes curiositats del grup, com el seu origen i també el seu futur.

Els Nòmades

– Qui són Els Nòmades?

Judit Puig: Som un grup de sis músics d’entre 16 i 19 anys. En Jose, en Gerard Carrillos (teclista) i jo, som de Maó mentre que na Júlia (baixista) és d’Es Castell i na Clara Vivó (vocalista i violinista) i na Mireia Sintes (vocalista) són d’Alaior. Tots estudiem música al conservatori o amb professors particulars. En el meu cas, estudio a l’escola de Música i Arts Escèniques de Ciutadella (EMAC).

 – Quan i com es forma la banda?

Judit: En Jose i jo ens coneixem des de fa molts d’anys, ja que fem atletisme junts. A finals d’octubre, el nostre entrenador, que sabia que jo sonava la bateria i el Jose la guitarra, ens va proposar actuar junts en un sopar benèfic a Maó. Vam acceptar encara que mai havíem actuat junts, però ens feia molta il·lusió. Així, vàrem començar a cercar una cantant i un teclista.

Jose: Vam contactar amb en Gerard, que sonava amb jo al jazz Band de Maó i a la Clara, tràmit una amiga de la Judit. Tots dos van acceptar participar i vam començar a assetjar i fer versions. L’actuació va anar molt bé i al desembre, ens van oferir actuar al concert de Joves per a Joves al Port de Maó. Allí, vam decidir afegir una veu més; na Mireia, per així, poder fer cançons a dues veus.

– Quin és l’estil que més identifica al grup? Quines són les vostres influències?

Judit: Principalment, fem versions de rock, encara que el nostre repertori és molt variat on podem trobar pop-rock, música més alternativa pròpia de l’indie rock i també música popular; per exemple, hem versionat una cançó de na Joana Pons. Els grups que més escoltem i que també ens inspiren són Arctic Monkeys, Extremoduro, Michael Jackson, The Beatles…

– Tenint entre 16 i 17 anys, com feu per compaginar els estudis amb les proves i els concerts?

Judit: És difícil compaginar els horaris de tots els membres del grup perquè cadascun té les seves classes extraescolars, no tots vivim al mateix barri…, però anem fent. Ens toca sacrificar molts caps de setmana i sortir menys de festa (riu).

– El passat mes de març vàreu ser guardonats com a millor grup al Festival Musical Talent Jove de Menorca…

Judit: Sí, va ser el nostre tercer concert i vam quedar molt contents; no ens ho esperàvem!

– El pròxim 4 de juny actuareu sobre el mateix escenari de Pèl de Gall; que suposa per la banda aquest concert? Coneixíeu al grup?

 Jose: És evident que és un honor i una gran oportunitat per la nostra formació fer part d’aquesta vetllada amb una de les bandes més consagrades a l’Illa i també a les Balears com és Pèl de Gall.

Judit: Tots coneixíem al grup; jo he anat als seus concerts amb la meva parella, seguidor molt fidel de Pèl de Gall des de sempre, que com també nosaltres, està molt emocionat amb aquest concert.

 – Les entrades s’estan esgotant; s’han venut el 95% dels bitllets…

 Judit: Sí, ens fa un poc de por (riu), però ens morim de ganes perquè arribi el dissabte.

 – Quins projectes teniu a l’estiu?

Judit: El pròxim 30 de juliol tenim previst un concert benèfic a Es Castell, a Cala Corb a benefici de Mans Unides. També estem pendents d’una actuació a Barcelona, gràcies al Festival Musical Talent Jove de Menorca.

 – I a l’hivern? Imagino que alguns dels membres de la banda marxaran fora de Menorca a la universitat, continuareu amb el grup?

Judit: Na Júlia és l’única que està preparant-se per la Selectivitat i segurament marxarà de Menorca al setembre. De totes maneres, volem continuar amb ella; no sabem encara que passarà, però és el que ens agradaria; així que ho intentarem.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.