Cala Galdana, no la deixem morir d’èxit

Cala Galdana

En aquest nombre de DFerreries hi trobareu una interessant entrevista al regidor de Comerç i Turisme del nostre poble, Toni Salord. L’arribada de la temporada forta del turisme a Menorca ens fa fer una aturada a Cala Galdana, el nucli turístic del municipi. La saturació de vehicles i, evidentment, de persones, desgasta la imatge de la cala, preciosa tanmateix. Residents i visitants es queixen de no poder aparcar o de no poder trobar un trocet d’arena, i el regidor es demana: “Però si posam més aparcaments; on posaríem la gent que va dins els cotxes?…” Segurament Cala Galdana té un màxim de cabuda i ja ha arribat al seu topall; és el que se’n diu “morir d’èxit”. La platja té un encant especial, la part del torrent, del pinar…fins i tot la part més urbanitzada té quelcom que la fa atractiva. Cal reflexionar, cal pujar al mirador i observar, amb distància el què succeeix i posar fil a l’agulla per arranjar la situació. I les mesures que es prenguin, siguin quines siguin, han de tenir el màxim consens possible, del vesins, dels comerciants i hostalers i de tots els grups polítics. Cal actuar a Cala Galdana que no es pot permetre estius d’embussos, de sobreexplotació dels recursos i de la brutor que es genera. Ah! I l’aposta pel transport públic ha de ser total, com ja ho és a altres indrets massificats de Menorca.

A l’entrevista el regidor reconeix que l’ajuntament està actuant com pot, però que és insuficient. Des d’aquestes pàgines creiem fermament que Cala Galdana pot tornar a ser l’indret idíl·lic que a tots ens enamora. Animam a totes les administracions competents a reunir-se amb els sectors afectats i prendre algunes decisions, encara que resultin dràstiques al principi. La cala, Menorca i els menorquins, ho agrairem, segur.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.