El Consell Insular comença a rebre les primeres famílies procedents d’Ucraïna Menorca ja compta amb un pla d’acollida per a refugiats i d’un protocol per casos d’emergència

Aquesta setmana està previst que arribin nou refugiats d’Ucraïna. Es tracta de tres mares i sis fills menors d’edat que no compten amb allotjament, ni contactes a Menorca. Davant aquest escenari, el Consell Insular de Menorca, en coordinació amb Creu Roja, qui s’encarregarà de l’alimentació, i el Fons Menorquí de Cooperació, ha decidit habilitar l’alberg de Sa Vinyeta per tal de poder-los acollir.

Com ha manifestat la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ‘a Menorca ja comptam amb un pla d’acollida per a refugiats i d’un protocol per casos d’emergència que esteim adaptant per tal de poder atendre aquest nou col·lectiu i oferir-los allotjament, manutenció i ajuda a l’hora de regularitzar la seva situació. Però davant d’aquesta situació d’emergència volem començar a oferir un alberg als ucraïnesos que fugen de la guerra’.

Cal recordar que el Consell Insular ja havia ofert dues places a la Casa de la Infància per a menors no acompanyats, i cinc places al pis que actualment està destinat a la rebuda i acollida de refugiats. Veient que el pis previst inicialment s’ha quedat petit, s’ha habilitat Sa Vinyeta de manera temporal fins a final de mes.

Per altra banda, el Departament de Benestar Social, també té activa l’Oficina d’Atenció a la Persona Nouvinguda (OFIM) a través de la qual ofereix assessorament tècnic i jurídic a totes aquelles persones immigrants, com puguin ser les procedents d’Ucraïna.

La institució insular també ja havia anunciat l’aportació de 15.000 € al Fons Menorquí de Cooperació per ajudar a fer front aquesta crisi humanitària. A més, juntament amb els ajuntaments i el Fons, s’ha obert un compte bancari (ES82 2056 0014 1620 9123 3821) per tal que la ciutadania pugui fer donacions destinades a iniciatives per ajudar a Ucraïna.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.