Per què hauríem de comprar al poble? Els avantatges d’acudir al comerç local a l’hora de fer les nostres compres

Consum local Ferreries

L’Ajuntament de Ferreries ha encetat una original campanya de promoció del comerç local. Va començar el mes de novembre i el lema principal és Pensa global #compralocal, i a través de la pregunta genèrica “Per què hauríem de comprar al poble?” intenta explicar els motius i avantatges d’acudir al comerç de proximitat a l’hora de fer les nostres compres. D’aquesta manera desgranen els punts més importants:

Confiança. El punt fort del petit comerç és la proximitat en el tracte amb el client.  Són les mateixes emocions fer la compra de la setmana en un clic que anar a veure la persona que et ven el pa cada matí?

Trobar darrere del taulell a persones que coneixen el producte, especialistes que et podran aconsellar amb criteri perquè la teva compra sigui realment satisfactòria…

Sense presses, amb calma i amb bons consells, serà com adquiriràs els teus productes en el comerç de proximitat. Confia en la gent que en sap!

La segona raó és per un servei postvenda molt més clar. Ferreries és un poble petit on arribar al centre suposa 10 minuts a peu com a màxim. En el cas que necessitis canviar algun article que no t’hagi convençut, ho pots fer tot d’una. I ho faràs amb total confiança. A més de no haver de moure’t amb el cotxe, estalvies i no contamines… no et sembla fantàstic? Pots atracar-te quan tu decideixis, sense convertir-te en ostatge a casa teva esperant un paquet que pot ser que arribi ara, més tard o el cap d’hores.

La relació humana. Quan vas a comprar a un petit comerç local t’atén una persona, i no una màquina. I segurament aquesta persona és tota una experta en el seu sector perquè du molts anys treballant en ell. Podràs demanar qualsevol tipus de dubte, cosa que no podràs fer navegant entre els gegants d’Internet. I a més, tindràs el valor afegit de generar ingressos a aquesta persona del poble que finalment repercuteix en l’economia social de Ferreries.

Hi guanyam tots! A tothom li agrada caminar en un poble ple de vida, i amb això té molt a veure que els comerços locals siguin actius. La manca d’aquests en el nostre poble es reflecteix en una pitjor qualitat de vida i fins i tot inseguretat, i per això és molt important incentivar-lo. T’imagines Ferreries sense botigues?

La cinquena raó és el valor afegit de generar ingressos a persones conegudes. Repercuteix directament sobre tu. Consumir en els comerços de poble és una bona fórmula per contribuir a la recuperació local.  Els doblers que invertim en les botigues del nostre poble segueixen circulant pel mateix contribuint a la prosperitat econòmica del nostre entorn més proper. La qualitat de vida creixerà de forma substancial en activar el consum, ja que comprar a les botigues locals és invertir en tu mateix.

Però la campanya també aposta per ser conseqüents amb el moment en què vivim i no pot deixar de banda  Internet, pel que l’hem de convertir en un aliat i és que Internet és també una via d’accés al comerç local. Les noves tecnologies són aquí per quedar-se i això afecta directament el comerç local. Les regles del joc han canviat i ara tothom pot cercar la informació d’un negoci a través del seu telèfon intel·ligent mentre encara està al carrer. Això suposa un repte i a la vegada una oportunitat per a les petites empreses. Internet facilita el procés de creació d’un negoci, amb la possibilitat d’oferir els teus productes i serveis les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana i durant tot l’any.

Text: Silve Pons; Fotos: Aj. Ferreries

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.