Una nova vida Lucy Zhou Chenghui, 12 anys

Lucy Zhou Chenghui

La meva àvia va emigrar sola de la Xina a Espanya. Ho va fer pel treball ja que a la Xina la paga mensual era molt baixa i va venir aquí pensant que guanyaria més.

Quan va venir va deixar dos fills a la Xina, una filla (la petita, la meva mare) i un fill. La meva mare tenia 5 anys, el meu oncle 8 i la meva àvia 39.

Al principi ella va tenir por ja que no entenia el castellà però va anar a fer de cambrera al restaurant d’una amiga a Barcelona i allà va començar a aprendre el castellà. Quan finalment va aprendre l’idioma va venir a Menorca, i va obrir un restaurant a Binibeca. Al principi va viure a Maó amb la seva germana. Al cap d’uns anys la meva mare va venir a Espanya amb el seu germà i van ajudar treballant al restaurant de la meva àvia.

Durant tota la infància la meva mare va viure amb la seva àvia (és a dir, la meva besàvia). Jo i el meu germà gran vam néixer aquí a Ferreries i no crec que tornem a la Xina perquè allà només hi queda la meva besàvia i el meu avi. La resta de la meva família ha emigrat.

Text i Fotos: Lucy Zhou Chenghui

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.