Joves, covid i temps lliure Text i fotos: Antoni Janer Olives i Maria Pons Bosch

Joves Ferreries

Com heu viscut la pandèmia els joves de Ferreries? Enmig dels moments difícils, ha servit per descobrir alternatives de temps lliure? Com us plantegeu l’estiu? Hem demanat la seva opinió a dos joves ferreriencs.

– Com ha influït el covid en el temps lliure dels joves?

– Maria Pons Bosch: Depèn de cadascú, crec que d’una banda ha influït negativament, per als que no l’han sabut aprofitar i per altra banda, hi ha hagut joves que han descobert nous hobbies que si no hagués passat es covid potser no ho haguessin fet mai.

– Antoni Janer Olives:Toni Janer En el meu cas m’ha estirat més a fer altres activitats a l’aire lliure, però entenc que per molts joves la covid ha estat un impediment per fer el que feien abans. Per exemple els jugadors de bàsquet o futbol.

– Com sols passar el teu temps lliure a Menorca?

– Maria Pons Bosch: Els caps de setmana m’agrada desconnectar de la pantalla, així que un dels millors plans que em relaxa és anar a acampar en furgoneta amb les amigues. Treure cartes, guitarra, algunes birres i mirar ses estrelles.

– Antoni Janer Olives: Els caps de setmana i entre setmana m’agrada fer esport, ja sigui volei, bàsquet o el que m’agrada més, l’escalada. Solem anar amb la meva parella i alguns amics, a Cavalleria, Rafalet, Cala’n Porter, Llucalari…. La veritat és que hi ha bastant llocs per practicar l’escalada esportiva.

– Què és el més positiu de passar s’estiu a Menorca per un jove?

– Maria Pons Bosch: Poder gaudir d’aquest paradís que tenim i veure cares noves quan venen els turistes durant la temporada.

– Antoni Janer Olives: Sa veritat es que les festes sempre han estat un incentiu gros per un jove, pero gràcies al coronavirus, aquest darrer estiu l’hem pasat d’una manera diferent i, per mi, hem tingut l’oportunitat d’apreciar més l’encant de Menorca.

– I el més dificultós?

– Maria Pons Bosch: Per una banda, tenir més llocs d’oci on poder relacionar-te amb gent nova. Per altra banda, la pressió que et poden posar a la feina en temporada alta en el sector turisme.

– Antoni Janer Olives: Per l’estiu sempre hi sol haver més feina (a la majoria d’empreses) així que diria que el més dificultós és aguantar el cansament per poder disfrutar de tot.

– Consideres que hi ha joves que els costa trobar alternatives de temps lliure saludable? per què?

– Maria Pons Bosch: Sí, crec que a Menorca tenim poques opcions per gaudir en el temps lliure i la gent s’acostuma a un oci passiu i consumista. En relació amb altres pobles, crec que els joves de Ferreries sabem trobar alternatives més sanes, ja que tenim un ambient més de germanor.

– Antoni Janer Olives: He sentit moltes vegades allò típic de “en s’hivern a Menorca no es pot fer res més que anar de bars”. Però la veritat és que l’encant de Menorca es pot disfrutar tant en l’estiu com en l’hivern.

– Creus que es podria fer res per oferir més alternatives d’oci?

– Maria Pons Bosch: Sí, la reobertura d’un cine, sales de joc, adaptar les platges amb xarxes de voley, crear algun lloc adaptat per fer trobades en furgonetes, crear alguns descomptes per residents i disfrutar més de les activitats típiques d’estiu,…

– Antoni Janer Olives: Sí, està clar que sempre es pot fer més. Els propis ajuntaments podrien organitzar més propostes, pero diria que també depèn de cadascú.

Joves Ferreries

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.